GMAT Training Related Questions

Question1: What are the Key strengths of PythaGURUS and the GMAT Program?

Question2: What kind of support do students get in the MBA/ GMAT Admissions consulting after they have the GMAT Scores?

Question3: What is the background of the students taking GMAT Classes at PythaGURUS?

Question4: What is the duration of the GMAT course at PythaGURUS.?

Question5: What If I miss a class?

Question6:What does the curriculum look like?

Question7:How can I attend a Demo class?

Question8:What if I am a working professional and cannot attend weekday classes?

Exam Related Questions

Question9: How do I schedule an appointment to take the GMAT Test?

Question10: Where can I appear for the GMAT exam?

Question11: How much does GMAC charge for the GMAT registration?

Question12: What are the test dates for the GMAT exam?

Question13: What does the GMAT exam measure?

Question14: How do I schedule an appointment to take the GMAT test?

Question15: What if I need to reschedule the test date?

Question16: What if I need to cancel my exam appointment?

Question17: What if I am a citizen of one country and testing in another country?

Question18: How often can I take the GMAT exam?

Question19: What ID do I need to take to the test center?

Question20: What schools use GMAT scores?

Question21: After how long do I get to know my scores?

Question22: I've taken the GMAT exam more than once, will the score report contain all the scores?

Question23: How do I order additional score reports, and how long do they take?

GMAT Training Related Questions

Question1: What are the Key strengths of PythaGURUS and the GMAT Program?

Answer: The team that had a strong exposure to both the GMAT test taking, and admissions consulting endeavors founded PythaGURUS. The founders of PythaGURUS are Darden MBA’s ( click here to learn more about the company leadership). MBA/ GMAT Admissions consulting go hand in hand and our offices have been able to create immense success stories. Our GMAT Coaching in Gurgaon was started in the year 2009, and since then, we are the only organization in the entire city that has been able to attract students from Delhi/Gurgaon/Noida and other parts of the NCR. If you are looking for best GMAT Coaching institutes in Delhi, Gurgaon, NOIDA, Faridabad, give us a call on +91-96500-11233 and book your GMAT Demo.

Question2: What kind of support do students get in the MBA/ GMAT Admissions consulting after they have the GMAT Scores?

Answer: PythaGURUS has been able to create a very strong reputation in the industry through a very rigorous admissions consulting service. You can click here to learn more about our admissions consulting services.

Question3:What is the background of the students taking GMAT Classes at PythaGURUS?

Answer: Most of the students taking GMAT Classes at PythaGURUS are working professionals. GMAT Coaching in Gurgaon has created wonderful results for the working community in the city, and we have successfully recreated the same setting in GMAT Coaching in Delhi.

Question4: What is the duration of the GMAT course at PythaGURUS.?

Answer: It is a 66 hour program and the students have the flexibility to join both weekday and the weekend batches. The regular batches run for 11 weeks with two classes every week and the fast track batches run for 5 weeks with 4 classes every week. Register for our free Demo session to learn more about our teaching style, and the class structure, and the architecture of the curriculum.

Question5: What If I miss a class?

Answer: Every center has multiple batches going on for GMAT. Please check with the center manager at your location to find out the schedule of other parallel batches to attend the class/classes that you missed.

Question6: What does the curriculum look like?

Answer: PythaGURUS has created the reputation of the best GMAT Coaching Center in Gurgaon and Delhi has a very well defined curriculum that comprises of the questions representing the latest trends on the GMAT exam. In addition, most of the questions in the official guide, and other official sources are not reflective of the 700+ questions that students face in the real exam. PythaGURUS has its own repository of questions that will allow the students to experience the real rigor of the test. Among all the GMAT Coaching institutes in Gurgaon, PythaGURUS has the most rigorous curriculum, and the content has been designed to help the students build a strong muscle in both accuracy rates and stamina.

Question7: How can I attend a Demo class?

Answer: You can register online for a demo session or call up any of our helpline numbers, and check the Demo class schedules. The demo class will give you an opportunity to learn about our teaching methodology, our course architecture, and the depth of our curriculum. You will also be able to experience a live classroom environment at PythaGURUS.

Question8: What if I am a working professional and cannot attend weekday classes?

Answer: Our GMAT Weekend program is meant especially for the working professionals. We do take into account your work schedules. We generally start two batches in a calendar month. Please register for a Demo or call up any of our office numbers to enquire more about the batch plan.

Exam Related Questions

Question9: How do I schedule an appointment to take the GMAT Test?

Answer: Visit www.mba.com to schedule a test date. Select from a list of the testing centers in your city/area to know more about the available appointments.

Question10: Where can I appear for the GMAT exam?

Answer: GMAT exam is conducted throughout the year at various locations in the world. Please visit the official website to find out the location of the testing center most convenient to you.

Question11: How much does GMAC charge for the GMAT registration?
Answer: There is a $250 fee to register for the GMAT exam.

Question12: What are the test dates for the GMAT exam?

Answer: You have the option to choose the available dates according to your schedule, and level of preparation. The exam dates are available throughout the year. However, the availability might depend on the target months. July to December are relatively busier than the other spots on the calendar due to the application cycle of the b-schools.

Question13: What does the GMAT exam measure?

Answer: This exam measures your verbal and analytical ability. There are sub-sections( Data Sufficiency, Problem Solving, Reading Comprehension, Sentence Correction, Critical Reasoning, Integrated Reasoning( New ).

Question14: How do I schedule an appointment to take the GMAT test?

Answer: Visit the official website to register for the exam in order to book the appointment.

Question15: What if I need to reschedule the test date?

Answer: Contact GMAT Customer Service in your area or reschedule it online. There is a $50 charge to reschedule to test at least 7 days before your exam date. If you reschedule your test date within 7 days of the final exam, you will be charged the entire fee again. The new appointment must be within six months of the original appointment.

Question16: What if I need to cancel my exam appointment?

Answer: Contact GMAT Customer Service in your region or cancel your appointment online. If you cancel your test appointment at least seven full calendar days in advance of the date and time of your appointment, you may be eligible to receive a partial refund of US $80. If you cancel your appointment within seven full calendar days of your scheduled test date and time, you may forfeit your entire registration fee.

Question17: What if I am a citizen of one country and testing in another country?

Answer: You must have a valid, unexpired passport. If you do not have proper identification, contact GMAT Customer Service in your region before your test date.

Question18: How often can I take the GMAT exam ?

Answer: You can take the GMAT once every 31 calendar days and no more than five times in a 12-month period

Question19: What ID do I need to take to the test center?

Answer: The ID must be government-issued, valid (not expired), original (no photocopies), legible and include:

  • A recent, recognizable photo
  • Your name in the Roman alphabet, spelled exactly as you provided when you registered
  • Your signature
  • Your date of birth as you provided at registration
  • Acceptable IDs include a driver's license, government-issued ID, military ID, permanent resident/green card, or passport. Learn more about presenting proper identification.

Question20: What schools use GMAT scores?

Answer: GMAT score is accepted by more than 4,800 graduate management programs around the world. Please visit the admissions section of your target school to find out their GMAT Code. You can send the score reports to these schools from the official website of GMAT

Question21: After how long do I get to know my scores?

Answer: You get to know your scores in verbal and quantitative instantly after you finish your exam. Your AWA scores are available within 20 days of the completion of the test and are sent through an official score report. You may also check your official scores online.

Question22: If I've taken the GMAT exam more than once, will the score report contain all the scores?

Answer: Official score reports will contain scores for all the attempts you have taken in the last five years. If you have at any time in the past cancelled your official test after the attempt, your official score report will not reflect any scores for that attempt, and will have blanks for all the sections. However, the schools will be notified of the missed attempt through the official score report sent by you.

Question23: How do I order additional score reports, and how long do they take?

Answer: You can send your scores to five schools as a part of the original registration fee. You will be required to select the schools before starting the test. You will need to pay extra for every school in addition to these five.